Eerste jaar Wijkleerbedrijf Goes-Oost boven verwachting

Vr 13 sep. 2019 | Tekst Eugene de Kok | Internetbode

GOES – Het wijkleerbedrijf in Goes-Oost bestaat één jaar. Dertig studenten van het Hoornbeeck College hebben stage gelopen bij het bedrijf. Zij hebben meer dan vijftig mensen in de wijk geholpen of ondersteund. 

De dertig studenten leverden 5970 klokuren aan ondersteuning in de wijk. Die ondersteuning liep uiteen van het helpen van een 93-jarige dementerende man bij het lopen van zijn eettafel naar zijn stoel tot het helpen bij het schoonmaken van het huis van een zieke, vermoeide vrouw tot bezoekjes aan een echtpaar dat in een sociaal isolement leeft. “Ze komen nu regelmatig in het wijkgebouw Jan Ligthart voor een bakje koffie”, staat in de evaluatie. “Het wijkleerbedrijf heeft daarbij drempelverlagend gewerkt.”

Volgens opleidingsmanager Johnny Lukasse van het Hoornbeeck College is het eerste jaar succesvol verlopen.

Behoefte

De school kreeg een subsidie van de gemeente Goes en een bijdrage van het Oranje Fonds, maar betaalt zelf een groot deel van de kosten. “We vinden het passen bij de identiteit van onze school. Daarom doen we het. En er blijkt echt behoefte in de wijk te zijn aan deze vormen van ondersteuning”, zegt hij. “Sinds we zijn begonnen worden we voortdurend gebeld door mensen uit de wijk. Dat is boven verwachting. Bovendien hebben de meeste studenten er veel van geleerd.”

De school gaat dit jaar op dezelfde manier door met het wijkleerbedrijf.

%d bloggers liken dit: