Studenten helpen én leren in de wijk

wo 19 sep. 2018 | tekst Rachel van Westen, beeld Nationaal Ouderenfonds | De Bevelander

Afgelopen week ging het Wijkleerbedrijf Goes-Oost officieel van start. Dit project is een onderdeel van het Hoornbeeck College in Goes.

GOES – Het Wijkleerbedrijf is een typisch voorbeeld van een win-winsituatie. Wijkbewoners kunnen gebruik maken van de hulp van studenten van de opleiding MBO Zorg en Welzijn Niveau 2. Deze opleiding bereidt de student voor op beroepen als assistent peuterleidster, gastouder, assistent in een kinderdagverblijf, assistent gastheer of -vrouw in een ouderencentrum of buurtcentrum. Voor de studenten zelf is het Wijkleerbedrijf bedoeld als stage. Zo bieden zij bijvoorbeeld hulp in de huishouding, geven extra begeleiding bij het doen van boodschappen of maken een wandeling met wijkbewoners. De hulp van de studenten is gratis voor de wijkbewoners en voor de studenten zelf is het een ‘onbetaalbaar’ leermoment in de ontwikkeling tot zorgprofessional. “De leerlingen kunnen tijdens hun stagedag verschillende mensen of organisaties in de wijk ondersteunen”, vertelt Johnny Lukasse, Opleidingsmanager sector Welzijn. “We hebben contact met diverse thuiszorgorganisaties, smwo en natuurlijk met het wijkcentrum, dat op zijn beurt weer contact heeft in de wijk. Hoewel de officiële start nog geen week geleden is, zijn we al wel enkele weken bezig en we zien nu ook dat mensen aan elkaar vertellen dat er een student is geweest. Het is een fantastisch project”, vat hij samen.

Hulp nodig?

Kunt u een helpende hand in de huishouding gebruiken? Ziet u er tegenop om alleen naar de winkel te gaan? Maakt u graag een ommetje in de wijk, maar heeft u daarbij wat extra begeleiding nodig? Kijkt u uit naar iemand die u praktisch ondersteunt in de zorg voor uw kind(eren)? Of wilt u graag deelnemen aan een sociale activiteit met uw wijkbewoners? Voor al dit soort vragen kunt u contact opnemen met Wijkcentrum Jan Ligthart via 06 28 22 18 70 of wlbgoes-oost@hoornbeeck.nl of neem een kijkje op de website:

www.wijkleerbedrijfgoes-oost.com

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: