Nog even en ook Goes-Oost heeft een wijkleerbedrijf

Door: Eugene de Kok |  maandag 20 augustus 13:03 – 2018

GOES – Het is een kwestie van slechts enkele weken dat ook Goes-Oost een wijkleerbedrijf heeft. De officiële opening staat gepland op donderdag 20 september. “Maar we gaan al eerder draaien”, zegt Johnny Lukasse van het Hoornbeeck College. De school zorgt voor de studenten die wijkbewoners die ondersteuning nodig hebben gaan helpen.

Voor de studenten dienstverlening is het wijkleerbedrijf een goede manier om ervaring op te doen. Op termijn moeten ook studenten welzijn, verzorging en verpleegkunde aan de slag.
Het Hoornbeeck College ziet het als een initiatief waarvan iedereen straks beter wordt. “Wij willen herkenbaar zijn in de wijk”, zegt opleidingsmanager Johnny Lukasse van de school in de Van Dusseldorpstraat in Goes. “En we willen er voor de wijkbewoners zijn. Zij kunnen gebruik maken van onze diensten.”

Wijkcentrum

Mensen in Goes-Oost die hulp willen, kunnen straks contact opnemen met het wijkleerbedrijf in centrum Jan Ligthart. In een gesprek met een begeleider van het Hoornbeeck College wordt dan bepaald waaraan hij of zij behoefte heeft en welke student daarbij het beste zou passen.
Volgens Elize Weststrate kan het om allerlei zaken gaan. “Het kan zijn dat iemand helpt met de boodschappen, af en toe een ommetje maakt of gewoon eens langs gaat als een oudere bijvoorbeeld zijn of haar heup heeft gebroken. Het kan van alles zijn, zolang het maar geen directe zorg is.”
Het wijkleerbedrijf wordt gefinancierd door het Hoornbeeck College. De school hoopt nog op bijdragen van de gemeente Goes en andere partners. Het bedrijf staat los van de school.

Begeleider

De studenten moeten namelijk het gevoel hebben dat ze aan het werk zijn. Mede daarom is er gekozen om een ruimte te huren in wijkgebouw Jan Ligthart aan de Bergweg. “De studenten beginnen daar de dag samen, met hun begeleider, maar gaan daarna apart de wijk in. Zo gaat het ook in de praktijk. Ik kan me voorstellen dat ze aan het einde van de dag weer samenkomen om de dag te bespreken, maar we moeten zien hoe het loopt”, aldus Lukasse.

Maanden

Het initiatief is in slechts een paar maanden van de grond gekomen. In maart hebben Lukasse en Weststrate het voor het eerst gedeeld met de buurt. De wijkvereniging, de zorginstellingen in Goes-Oost, SMWO, dat met haar kantoor in de ‘s-Heer Elsdorpweg ook in Goes-Oost zit, en andere organisaties zijn enthousiast. “We willen er echt voor de bewoners zijn. Voor ons als school is het een extra investering, maar we vinden het de moeite waard. We hebben er heel veel zin in. Meer informatie is te vinden op website www.hoornbeeck.nl.

Bron: https://www.internetbode.nl/regio/beveland

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: